X-ref

Een flexibel systeem voor het opslaan, doorzoeken en presenteren van verschillende soorten informatie

Hosting

Over hosting

Als onderdeel van haar dienstverlening biedt Ingressus sinds 2006 de klanten van het X-ref bibliotheeksysteem de mogelijkheid om de software door Ingressus te laten hosten en beheren. Recentelijk is de hosting geoptimaliseerd door een migratie naar provider Intermax te Rotterdam. Ruim 80 bibliotheken maken inmiddels gebruik van onze dienstverlening.

Voordelen

Voor de bibliotheek en haar organisatie heeft de hosting een aantal grote voordelen. Ingressus zorgt voor de installatie van de reguliere software updates zodat de bibliotheek geen versiebeheer hoeft uit te voeren. De bibliotheek beschikt zo altijd over de laatste versie van de software. Onze servicedesk kan altijd bij de software en de data om snel te kunnen schakelen en de, in de SLA beschreven, responsetijd te kunnen geranderen. De nieuwe omgeving biedt een krachtige SQL database met een snelle internetverbinding. Het gekozen model is schaalbaar zodat Ingressus waar nodig snel capaciteit kan bijschakelen.

Opties

Ingressus biedt de volgende drie varianten in haar hosting:

Over Intermax

Bij onze provider Intermax wordt X-ref gehost op een dedicated server met de standaard MicroSoft SQL 2012 versie voor de databases van onze klanten. De server draait op Windows 2012 Server R2 Standaard. De server is virtueel en dus schaalbaar.

Intermax beschikt over de certificaten ISO-27001, ISO-900 en ISO-14001. Bovendien is Intermax gecertificeerd volgens de Nederlandse norm NEN7510, die geldt als hét informatiebeveiligingscertificaat voor zorginstellingen.

De server staat achter de centrale firewall van Intermax. Intermax beschikt over een redundant uitgevoerd platform, verspreid over meerdere datacentra. Backups worden gemaakt van het besturingssysteem, de applicaties (en folders) en de MSSQL databases.