X-ref ontwikkelingen

X-ref maakt het nu mogelijk om de administratie van leningen en tijdschriften volledig via de browser uit te voeren. Het is al mogelijk om te catalogiseren en een eigen bibliotheekportaal in te richten via de browser.

Er is een volledige web gebaseerde leen- en tijdschriftenmodule ontwikkeld die alle functionaliteiten van de huidige X-ref software modules bevat. De web modules kunnen op verzoek geactiveerd worden. De enige voorwaarde is dat u de laatste versie van X-ref (5.13) gebruikt.

Naast bovenstaande ontwikkelingen is het nu ook mogelijk om zogenaamde Active Directory Federation Services (AD FS) en Azure Active Directory (Azure AD) authenticatie in te richten voor X-ref. Dit geldt voor lokale en gehoste installaties. Via deze manier van authenticatie kunt u automatisch gebruikers toegang geven tot X-ref met de eigen inloggegevens van de organisatie. Dit vereenvoudigt ook direct het gebruikersbeheer of u kiest er voor om alleen toegang te verlenen tot het bibliotheekportaal.

Als laatste is er een officiële WordPress plug-in voor X-ref ontwikkeld. Het is nu mogelijk om binnen een WordPress site te zoeken binnen een X-ref catalogus. U kunt zelf, via de plug-in, het zoekformulier en de te tonen velden instellen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden.